Skip to the content

Dronning Dorotheas Badstue

Lad roen falde over dig i Dronning Dorotheas Badstue, mens du bliver forkælet med en afslappende kropsmassage eller en lækker ansigtsbehandling. Føl dig som en konge eller dronning i badstuen, hvor du kan nyde de mange forskellige bade og saunaer.

Et besøg i Dronning Dorotheas Badstue er en perfekt måde at tilbringe en eftermiddag i selvforkælelsens tegn. Du får også samtidigt muligheden for at opleve en gammel kurbadstradition, som startede i Kolding allerede i starten af 1900-tallet. Dengang benyttede man dog ikke badene til selvforkælelse og afslapning, men som sygdomsbehandling til tuberkuloseramte børn.

Kurbadene havde sin storhedstid i hele Europa i midten af 1800-tallet, hvor disse bade var en vigtig del af at bibeholde en sund krop.

På rundtur i Dronning Dorotheas Badstue

Når du ankommer til badstuen får du udleveret en badekåbe og et håndklæde, så dette behøver du ikke at medbringe. Der er omklædning i det nederste afsnit, hvor du kan iføre dig dit medbragte badetøj og den udleverede morgenkåbe. Herefter er du klar til at opleve dronningens badstue.

Der er flere forskellige bade og bassiner, som du kan prøve. Du kan med fordel starte med det kolde gys i koldtvandsbassinet, som kun er 14 grader. Herefter er det skønt at lade sig sænke ned i relaxbassinet eller duftbassinet som er 35-36 grader varmt. Dette skift mellem det kolde og varme vand, er særligt godt for at øge blodomløbet i kroppen.

Hvis du døjer med hudlidelser, bør du hoppe en tur i saltbassinet, der har samme saltindhold, som Det Døde Hav. Dette er særlig kendt for at have en lindrende effekt på psoriasis.

Du kan opleve saunaer og spabade både udendørs og indendørs. Den udendørs sauna og spa har en fantastisk udsigt ud over Slotssøen og Koldinghus. Hvis du vil have mere sauna indendørs, har den ene sauna skiftende lys, der påvirker din sindsstemning. Er du til røg og damp, kan du træde ind i dampbadet med en særlig dampfontæne i midten. Inde i dampbadet har du mulighed for at blive afkølet og herefter hurtigt blive varmet op igen af den høje temperatur og luftfugtighed.

Flere gange om året arrangeres spadage og –aftener, hvor du kan opleve spabadet kombineret med f.eks. anretninger, drikkevarer og særlige temaer.

Dronning Dorothea spa - en dronning værdig

I Dronning Dorotheas Badstue kan du også få en mere personlig oplevelse, hvis ikke bade og saunaer er nok. Der tilbydes både spabehandlinger og kosmetologiske behandlinger for ansigt og krop. Hvis du ønsker en behandling, som er lidt udover det sædvanlige, vil det fuldende den perfekte spadag med en afslappende massage, en manicure eller ansigtsbehandling.

Der er mange former for spabehandlinger, som du kan vælge mellem, når du booker en tid hos Dronning Dorotheas Badstue. Du kan blandt andet få løsnet myoser i ansigt og krop med en dejlig massage. Hvis du har brug for mere ro i krop og sjæl kan du prøve meditation i vand og detox af de affaldsstoffer, som ophobes i kroppen over tid.

Der er også mulighed for kosmetologiske behandlinger. Her kan du kan vælge imellem forskellige ansigtsbehandlinger, som får din hud til at skinne på ny. Det kan også være, at du ønsker dig et fortryllende og udtryksfuldt blik, som kan opnås med Dronning Dorotheas Øjenvippeforlængelse. Hvis ikke du er til kunstige øjenvipper, kan de kompetente kosmetologer tilrette og farve din egne vipper og bryn. Ydermere er der også mulighed for at få fjernet genstridige hår. Der benyttes en mild voks, som er særlig god til sensitiv hud.

Hos Dronning Dorotheas Badstue er der altså gode chancer for, at du selv føler dig som en dronning, når du går derfra.

Dronning Dorotheas Badstue priser

For at være sikker på ikke at blive snydt for en dag i selvforkælelsens tegn, skal du huske at bestille tid til din behandling. Det er særligt vigtigt at melde afbud senest kl. 16.00 dagen inden, hvis du måtte forhindres i at komme. Hvis ikke du melder afbud, kommer du nemlig til at betale alligevel.

Entre til badstuen koster alle dage 295 kr. og så kan du frit benytte alle bade, bassiner og saunaer. I prisen får du også vand, te, kaffe og frugt, som kan nydes inde i badstuen. Det er vigtigt at få rigeligt med væske, da man dehydreres af de varme og fugtige omgivelser.

Spa- og kosmetologiske behandlinger følger ikke med i entreprisen, men betales udover denne. Prisen for behandlingerne varierer afhængigt af, hvad du ønsker. Priserne lægger på mellem 175 – 950 kr. Prøv en Dorotheas Detox kropsforkælelse, hvis du vil have fuld kropsoplevelse. Denne behandling får du for 950 kr. og her er prisen inklusiv entre til badstuen.