Skip to the content

Sygeplejemuseet byder på et historisk visit

På Dansk Sygeplejehistorisk Museum kan du for alvor få lov til at dykke ned i sygeplejens, patientens og sundhedssystemets historie. Museet giver et indblik i, hvordan sundhedssystemet har udviklet sig fra middelalderen og frem til det sundhedssystem, som vi kender i dag. Det er både lærerigt for store som små at høre om, hvordan sygehusvæsenet har udviklet sig til det, vi kender i dag. Dansk Sygeplejehistorisk Museum er desuden det eneste fagmuseum om sygepleje, der eksisterer i Danmark.

Sygeplejemuseet er solidt placeret på nordsiden af Kolding Fjord, og du får derfor også et smukt udsyn udover fjorden. Hele familien kan altså få glæde af et besøg på det historiske sygeplejemuseum i fantastisk smukke omgivelser.

Et lærerigt sygeplejemuseum for hele familien

Dansk Sygeplejehistorisk Museum er både lærerigt og spændende at gå på opdagelse i. Hele familien kan dykke ned i sygeplejens historie og blive klogere på sygeplejens udvikling. På sygeplejemuseet finder du både en udstilling, et bibliotek og et arkiv, der rummer sygeplejens historie. Når sulten skal stilles, kan hele familien få noget godt til ganen i museets café. Det er dog også muligt at medbringe egen mad, som kan nydes på museets terrasse.

Det er desuden ikke dyrt at få en lærerig dag på museet. Børn under 16 år kan komme ind på museet til 0 kr., mens voksne må give 50 kr. Pensionister og studerende kan få en hyggelig og ikke mindst lærerig dag for bare 35 kr. Hvis I er en større gruppe af sted, er det også muligt at få en introduktion til museet for 350 kr.

I finder nemt til museet, uanset om I er i bus eller bil. Hvis I er i bil, skal I bare følge skiltene til ”Sygeplejemuseet”. Er I med bus, kan I tage bybus 7 fra Kolding Busterminal. Bussen vil føre jer direkte til museet. Der er altså god grund til at kigge forbi museet og få en lærerig dag i smukke omgivelser.